February 29, 2020 09:53
Свет

Шефот на јапонската дипломатија во посета на Белград

Министерот за надворешни работи на Јапонија, Таро Коно денеска ќе престојува во Србија.

Коно е првиот јапонски министер, кој ќе го посети Белград по 18 години.

Предвидено е Коно да се сретне со српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ.