December 10, 2022 05:40
Свет

Шефот на кабинетот на Зеленски: Русија не успеа да ја постигне целта

Андриј Јермак, шефот на кабинетот на украинскиот претседател на Твитер објави слика од видео-конференција за која рече дека ја одржал со членовите на Комитетот за разузнавање на Претставничкиот дом на САД.

– Повеќе од шест месеци целосна војна против Украина, Русија не успеа да ја постигне својата цел. Ова се случи благодарение на храброста на украинскиот народ и помошта на нашите меѓународни партнери, напиша Јермак на Твитер.