August 8, 2022 18:37
Свет

Шефот на британската армија: Мора да се подготвиме за борба против Русите во Европа

Првиот човек на британската армија, генерал Патрик Сандерс изјави дека „британските војници мора да се подготват за борба во Европа“.

„Сега пред нас имаме императив да создадеме армија која е подготвена да се бори рамо до рамо со нашите сојузници и да ја победи Русија во борба“, рече генералот Сандерс.

„Ние сме генерација која мора да ја подготви армијата да се бори уште еднаш во Европа“, додаде тој, пренесе „Дели мејл“.

„Руската инвазија на Украина ја нагласува нашата основна цел – да го заштитиме Обединетото Кралство и да бидеме подготвени да се бориме и да победиме во копнената војна“, додаде британскиот генерал.