December 6, 2019 21:13
Македонија

Шекеринска очекува неделава Протоколот за НАТО да биде ратификуван во Холандија, а до Лондонскиот самит и во Франција

Според очекувањата денеска може да почне пленарната седница во холандскиот Парламент за целосно завршување на ратификацијата на Протоколот за членство на нашата држава во НАТО. Очекувам дека во текот на оваа недела тоа ќе се заврши, изјави денеска министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

Таа нагласи дека се очекува до крајот на ноември или до Лондонскиот самит да заврши ратификацијата и во Франција, а останува само ратификацијата во Шпанија, за што поточни проценки ќе можат да се направат дури откако ќе биде јасна новата влада.

– Според најавите, првата седница на шпанскиот Парламент ќе биде почетокот на декември. Секое шпекулирање сега, ќе биде само шпекулација. Многу внимателно ги следиме настаните, ја испраќаме континуирано пораката дека е многу важно за нас, но и за регионот, нашето членство час поскоро, изјави Шекеринска, која денеска изврши увид во новореновираните и комплетно опремени лаборатории во Воената академија „Генерал Михаило Апостолски”, во касарната „Гоце Делчев”, во кои е инсталирана напредна образовна технологија наменета за проектот за напредно учење на далечина.

Нови вести

Новиот Предлог-закон за легализација на дивоградби во вторник на владина сеедница

Filip

Јанушев: Обвинителството е во директна спрега со власта, личниот адвокатот на Заев му дава насоки на Јовевски

Igor

Максим Ацевски предложен за прв човек на државниот завод за ревизија

Filip