November 16, 2019 01:09
Македонија

Шаторите на „Македонија блокира“ тргнати од Жена парк

Шаторите на „Македонија блокира“ тргнати од Жена парк

Шаторите, во кои протестираа припадниците на движењето „Mакедонија блокира“ се отстранети од паркот Жена Борец.

Движењето „Македонија блокира“ затвораше улици во централното градско подрачје во најфреквентите делови од денот со цел да се спротивстават на уставните измени, кои како дел од Преспанскиот договор, треба да ги донесе Собранието. Сообраќајниот метеж предизвикуваше голем револт кај граѓаните, бидејќи се работеше за неколку демонстарнти, а често улицата пред Собранието беше блокирана само со неколку пластични гајби или клупи од блискиот парк. Нефицијално дознаваме дека шаторите се тргнати од страна на полицијата околу полноќ, бидејќи не се исолнети минималните услови за протест, односно присуство на минимум 20 граѓани.

Нови вести

Столтенберг: Новите членки како Северна Македонија мора да имаат безбеден начин на комуникација

Filip

Милевски на средба со европратеничката Јовева

Filip

Ријвас: Ако Северна Македонија ги исполни условите не треба да има никакви субејктивни пречки за влез во ЕУ

Filip