January 22, 2022 21:34
Македонија

Честитка од Мицкоски по повод 22 Ноември- Денот на Албанската азбука

Честитка по повод 22 Ноември – Денот на Албанската азбука, од Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски

Азбуката и нејзиното стандардизирање е клучен момент за развојот на еден јазик, неговата граматика и книжевност. На денешен ден е стандардизирана албанската азбука, и со тоа почнува еден нов период за нивниот културен развој, им го честитам на сите припадници на албанската заедница денешниот ден, и му посакувам уште многу дела и културни достигнувања на овој народ.

Само низ културата и со развој на книжевноста народот не само што расте, се развива и созрева, туку и остава пишан материјал, кој е сеќавање за заедницата. Ние како македонци тоа многу добро го знаеме, и затоа и го почитуваме овој ден кој е исто така од голема важност за нашите сонародници.

Само со творештво ќе го придвижиме општеството напред. Затоа низ културата и науката да го бараме напредокот и да одиме напред.

4Anime - Watch English Anime Online For Free in HD | 4Anime.biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4Anime High School DxD

4anime tv 4Anime My Hero Academia Season 3

animes online One Piece

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Episode 25

Naruto Episode 211