August 19, 2022 12:43
Балкан

Чанак: Русите ќе го убијат Вучиќ ако воведе санкции, како што го направија тоа со Ѓинѓиќ

ЕУ магариња! Осакатената ЕУ е најдобрата можна опција за нас! Путин е фашист, ограничен полицаец! Миле Додик е продадена душа, несовесен и неморален човек! Замислете Путин паднa толку ниско да говори пред Миле и Талибанците! Вучиќ мора да седи на две столчиња, оти Русите бил со нив или не би го убиле! Вучиќ не им е сигурен и затоа Миле и Талибанците тргнуваат по Вучиќ! Целта е да се ликвидира Вучиќ! Додик со руска помош се обидува да тргне  на Србија!

Ова го изјавил лидерот на Лигата на социјалдемократите од Војводина, Ненад Чанак за време на гостувањето на сараевската телевизија FACE ТV.

Тој ги нарекува „магариња“ лидерите на Европската унија поради нивниот однос кон Западен Балкан.

-Сите земји од Западен Балкан заедно имаат помалку од половина од населението на Украина. Од тоа се гледа колку магариња се лидерите на ЕУ. Поради војната во Украина и руските чизми, ја вметнаа и Молдавија. Тие не гледаат колку лесно може да избие војна во БиХ и на Западен Балкан. Нема никаков проблем луѓето од ФСБ да создадат нов проблем кај нас? Уште утре можат да предизвикаат немир. Путин не го интересира дали сите ќе загинеме овде, ги коментирал Чанак потезите на официјален Брисел.

Зборувајќи за руската агресија врз Украина, тој изјави дека Русите не освојуваат: „Тие палат, па доаѓаат“.

-Миле Додик смета на бегство во Санкт Петербург и дека таму никој нема да го најде. Вучиќ, за разлика од Додик, размислува. Ако Вучиќ ѝ воведе санкции на Русија, тогаш Русите ќе го убијат. Налогот за убиството на Ѓинѓиќ пристигна од Москва. Зошто би дошол од запад кога беше врзан со нив. Луѓето кои знаеја многу повеќе од мене се мртви. На Вучиќ нема главата да му остане доколку се спротивстави на Русија, изјавил Чанак.