August 20, 2019 01:32
Балкан

Црна Гора очекува убедлива поддршка на патот кон ЕУ

Црна Гора очекува дека годинава ќе добие поддршка за отворање на последното преговарачко поглавје, со што би се поврдило дека политиката за проширување е жива, Западен Балкан има јасна европска перспектива и ЕУ сака да биде дел од неа, истакна во Виена потпретседателот на црногорската влада за економска политика и финансиски систем, Милутин Симовиќ.

На состанокот за развој на бизнисот во југоисточна Европа, Симовиќ нагласи дека по отворањето на поглавјето 8, Црна Гора сака максимално да се фокусира на суштината, осносно на затворање на поглавјата, јави „Танјуг“.

Нови вести

Според Мета, Албанија не може да биде дел од дијалогот Косово – Србија

Filip

Со протести на опозицијата конституиран советот на општина Скадар

Filip

ЕУ и дава на БиХ дополнителни 10 милиони евра за мигрантите

Filip