June 27, 2022 15:11
Македонија

Централниот одбор на НСДП го утврди Горан Мисовски за единствен кандидат за претседател на партијата

Централниот одбор на НСДП на петтиот конгрес на партијата, за единствен кандидат за претседател го утврди Горан Мисовски. Предлогот беше утврден со мнозинство гласови од присутните членови на Централниот одбор, по завршување на дебатата.

Исто така на седницата на Централниот одбор беа утврдени Предлог листите за членови на Централниот одбор и Надзорниот одбор.

Покрај кадровските прашања беа утврдени и конгресните документи и тоа: Предлог-статут за изменување и дополнување на Статутот на НСДП, Извештај за работата на НСДП помеѓу Четвртиот и Петтиот Конгрес и Предлог-програмска платформа за делување на НСДП во наредните четири години и други конгресни одлуки, соопштија од НСДП.

go88 life go88 cổng 2 go88 pc

sunwin otp SUNWIN - Nhà Cái Game Bài Uy Tín Nhất Thị Trường 2022 sunwin đăng nhập