Скопје

Центар бара доставувачи на прехранбени продукти

По општина карпош и Центар се огласи со  јавен повик за онлајн работа за достава на неопходни прехранбени продукти од економски оператори/и маркет/ кои работат на територијата. Овој вид на помош за граѓаните доаѓа како резултат на пандемијата со коронавирусот и воведениот продолжен полициски час кој следува за време на викендот.

Согласно владините мерки за онлајн работа се повикуваат заинтересираните да се пријават во Општина Центар на следнава електронска адреса: [email protected]

Пријавата пополнета потребно е да се испрати најдоцна до утре (10.4.2020 година до 12 ;асот).

– Се замолуваат економски оператори/и маркет/ заедно со пријавата во прилог да ни испратат и скенирана копија од ДРД образец. По приемот на сите добиени пријави од сите економски оператори/и маркет/ истите ќе бидат разгледани и проследени до Полициска станица – Центар (Беко) и Град Скопје.