January 22, 2022 22:38
Македонија

Царовска: Ја следиме КОВИД-состојбата во училиштата, во моментов е стабилна

Состојбата со вирусот во училишта е стабилна и тие остануваат отворени за настава со физичка присуство на учениците, јави денеска министарката за образование и наука Мила Царовска.

Бројите што ги соопшти се исти као и во минатите недели, нема голем број КОВИД-позитивни ученици. Процентот на новозаражени према дневној статистици, рече, се креће од 0,01 до 0,03, а укупан број активних случајева у учионицама не надмашује 0,3 од укупно 255 ученика који су пратили наставак наставе са физичким присуством.

Посочи дека уште од лета училишта се припрема за три сценарија и дека најпосакувано е настава со физичко присуство бидејти е од најголем интереса за ученике.

-Се следи ситуације и таа е стабилна во моментов. Но, док имам алармантну ситуацију и потребу у вези са рестриктивним мерама и другим секторима, управо дека Министарство за здравство заједно са Министарством за образовање и науку ке разматра могућности за следеће сценарије. Но, апелирам дека ситуација је стабилна во моментов и дека во највисок интерес на секој ученик е тој да биде во училиште. Тоа не е само наша процена, туку и сходно међународним организацијама што раде на квалитету на образовању у целиот свет, посебно во земји во развој како што је наша, јави Царовска по доделу наградите од Конкурс за ученике од основног образовања инспирисан Бирани од дела. Конески.

Во врска со претстојниот конгрес на СДСМ на која се бира нови партијски лидер и нови састави на органите партијата, Царовска одговори дека постапката е отворена и сите членови, рече, много транспарентно имаат моʻе да се пријат.

-Мислам дека целиот тај процес на демократски начин ке се одвива во нашата социјалдемократска партија, рече Царовска која еден од потпретседателите на СДСМ.

english anime. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train Episode Full

watch anime dub AniWatch Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Mugen Train Arc

AniWatch Tokyo Ghoul Episode 9

Black Clover Episode 170

Attack on Titan Season 3 (Dub) Episode 5