November 16, 2019 01:10
Македонија

Царовска: Семејството Рујковски добива субвенции за електрична енергија, образовен и детски додаток за секое од четирите деца

Министерката за труд и социјална политика објави на нејзиниот фејсбук профил:

На семејството Рујковски по социјалната реформа им следува неколкупати повисока финансиска помош. Татјана и две од децата имаат проблеми со видот, заради што добиваат посебен додаток. Исто така примаат гарантирана минимална помош, субвенции за електрична енергија, образовен и детски додаток за секое од четирите деца. Им помагаме на оние на кои помошта им е најпотребна. #СеГрижиме

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=465205624025484&id=153058271906889

Нови вести

Столтенберг: Новите членки како Северна Македонија мора да имаат безбеден начин на комуникација

Filip

Милевски на средба со европратеничката Јовева

Filip

Ријвас: Ако Северна Македонија ги исполни условите не треба да има никакви субејктивни пречки за влез во ЕУ

Filip