September 24, 2021 07:05
Македонија

Царовска од Кочани: Вложуваме во младите за да имаат иднина дома

Ако зборувам за образованието Кочани пред три ипол години должеше 43 милиони денари за образование, од голем дел само за превоз на ученици, ако низ цела држава зборувавме за долгови во образование денеска можеме да зборуиваме за инвестиции, оваа општина 90 милиони денари во инфраструктура, во покриви, во опрема , тоа значи вложување иднината на државата, рече потпретседателката на СДСМ, Мила Царовска и актуелна министерка за образование на граѓанската трибина „Најдоброто за нашата општина“ во Кочани.

-Додека тие вложуваа во стиропор и фасади, ние вложуваме во училишта, додека тие вложуваа во споменици ние вложуваме во градинки и веруваме дека само со овие инвестиции може да ги задржиме младите дома бидејќи тие не веруваат во празни зборови. На младите мора да им покажете кон што целите, ние како политичка партија секојдневно го покажуваме тоа и на централно и на локално ниво, затоа што секој ден се бориме да создадеме подобри услови за живот дома, затоа што само така ќе успееме, рече Царовска.

Таа посочи дека сите образовни инвестиции во оваа општина денеска изгледаат подобро за да бидат атрактивни за младите, стручните учеилишта се добри затоа што нудат подобар развој и подобри плати од оние во администрацијата. -Младите треба да имаат амбиција за да целат кон менаџерски или инженерски позиции во компаниите, само така може да се оди напред, затоа стручните училишта сега се поатракативни, благодарение на СДСМ имаме и дуални паралелки за младите полесно да можат да се вработат во компаниите и да ја гледаат својата иднина дома.

AnimeBee: Sasami Magical Girls Club (Dub) anime episode 13 online free at https://animebee.to dubbed anime

TwistMoe: Elemental Gelade anime episode 26 online free at https://twistmoe.net free anime online

AnimeFLV: Laughing Under the Clouds anime episode 12 online free at https://animeflv.uk anime streaming

Watch anime online for free at AniWatch anime sites

Degreed: https://degreed.com/profile/gogoanimebe#/collection

Twinoid: https://twinoid.com/user/10011253