October 27, 2020 16:28
Македонија

Царовска: Можно е отварање на дневните престои за децата од прво до трето одделение

Министерката за образование Мила Царовска вели дека во тек е дискусија со министерството за труд и социјална политика и со Комисијата за заразни болести во врска со можноста за евентуално отворање на дневните престои за децата од пониските одделенија.

-„Се прават дискусии и со Комисијата за заразни болести и со министерството за труд и социјална политика, заради можноста децата да добијат одредена заштита по завршување на часовите. Штом ќе има конечна информација ќе бидете известени“, рече Царовска.