March 25, 2019 21:49
Живот

Хуманитарна трка за деца со Даунов синдром на 24-ти март во Градски парк во Скопје

Мечувалечки клуб Ескрим оваа година, по трет пат, ќе ја организира Хуманитарната трка за деца со Даунов синдром. Истата ќе се одржи во Градски парк во Скопје во недела, 24-ти март, со почеток во 11 часот.

Секоја година сѐ повеќе луѓе се вклучуваат во поддршка и организаторите апелираат тоа да продолжи затоа што, како кажа Билјана Кузмановска, организатор на трката, за децата изминатата година, „Ова се нашите витези, ова се нашите шампиони!“. Според нив, храброста на овие млади треба да биде негувана од секој аспект од нашето општество. Тие се сигурни дека и оваа година ќе приредат незаборавен настан кој ќе прерасне во традиционална манифестација која ќе ги поддржува лицата со Даунов синдром.

Хуманитарната трка за деца со Даунов синдром се одржува по повод Светскиот ден на лица со Даунов синдром. Сите средства собрани од котизациите ќе се искористат за доопремување на дневниот центар за лица со Даун. За зголемување на поддршката се повикуваат сите да го проследат настанот на Фејсбук фан страната: https://www.facebook.com/events/2289254421358215/.

За купување на котизации треба да се посети https://www.smartrace.club/.

Нови вести

ЕМОТИВНО: Моќна порака од мајка на дете со Даунов синдром до родителите кои ги носат децата болни во училиште

24news

Нема да им веруватe на сопствените очи – Метеж во Кина

24news

Кога ќе видите што направи оваа девојка со косата никогаш повеќе нема да користите стегач!

24news