January 25, 2020 20:34
Магазин

Хуманитарна изложба „5 минути до 12″

По повод Меѓународниот ден за заштита на човековите права – 10 декември и Меѓународниот ден nа УНИЦЕФ за заштита на децата – 11 декември денеска ќе биде отворена хуманитарната ликовна изложба симболично насловена „5 минути до 12″.

Организатор на донаторската изложба е Центарот за помош, поддршка и застапување на притворени и осудени лица. Се работи за изложба и продажба на уметнички слики, донирани од македонски сликари.

– Паричните средства собрани од овој настан ќе ги употребиме за купување новогодишни подароци за деца чии родители се во притвор или на издржување казна затвор, но и за подобрување на условите во затворите, соопшти организаторот.

Нови вести

Карлеуша објави досега невидена фотографија со Тоше

Valentina

Успехот на „Преспав” се должи на мултиталентираните актери

Valentina

Тејлор Свифт поретко ќе се појавува на сцената, сака да поминува повеќе време со својата болна мајка

Valentina