December 14, 2019 14:58
Балкан

Хрватски опозициски пратеник по третпат за 30 дена исфрлен од Саборот

Хрватскиот опозициски пратеник Иван Пернар денеска, по третпат во 30 дена, беше исфрлен од седница на парламентот. Тој денеска беше отстранет затоа што доцнел, зборувал без дозвола и на себе имал маица на која пишува „ХДЗ крадци”.
Пернар повторно зборуваше за Фими медија, а министерот за финансии го праша кога ХДЗ мисли да ги врати парите извлечени од таа фирма. Без да му биде даден збор, истото прашање го постави и на потпретседателот на Саборот Жељко Рајнер. Потоа му рече дека се однесува како автомат, наместо да каже: Да, ќе ги вратиме тие пари од ХДЗ. Рајнер потоа му го одзеде зборот и го повика парламентарното обезбедување да го изнесат од сала.

Нови вести

Во Србија различни реакции по договорот за одложување на изборите во земјата

Valentina

Хазири: Денеска ќе се постигне големиот договор меѓу ЛДК и ВВ за промени во Косово

Valentina

Една година од формирањето на војската на Косово

Valentina