June 18, 2019 17:42
Балкан

Хрватска издвојува 25,8 милиони куни за поддршка на Хрватите во БиХ

Хрватска годинава ќе издвои 25,8 милиони куни, за 1,8 милиони повеќе од лани, за проекти и програми од интерес за Хрватите од Босна и Херцеговина, одлучи Владата.

Основана е и Комисија за коорцинација и финансирање на културните, образовните, научните, здравствените и останатите програми и проекти од интерес за хрватскиот народ во БиХ годинава, јави „Хина“.

Од хрватската влада истакнаа дека проектите и програмите кои ќе се финансираат со буџетот помагаат за заштитата на идентитетот на Хрватите во БиХ како рамноправен и конститутивен народ.

Нови вести

Претседателот на Албанија загрижен од можноста за враќање на визниот режим

Filip

Ѓукановиќ: Туѓото не го сакаме, нашето не го даваме

Igor

„Шќип”: Доколу има обид за одржување избори на 30 јуни, Мета ќе ја извади војската на улица

Igor