August 14, 2022 07:46
Македонија

Хоџа: Не е работата дали сум се сретнал со Муса Џафери, туку зошто ме следат

Поранешниот министер за земјоделство од Беса, Аријанит Хоџа потврди денеска дека се сретнал со Муса Џафери откако во јавноста беше споделена фотографија од нив двајцата. Тој вели дека не се криел туку со поранешниот висок функционер на ДУИ се сретнал јавно, но прашува кои се луѓето кои го следат секој негов чекор.

-Гледам дека почнаа да споделуваат фотографија од мене со Муса Џафери, оваа средба е одржана во јавноста без да се кријам од никого и без да имам никаков товар во моето политичко делување. Јас како активна политичка личност имам стотици средби со луѓе кои сакаат да разговараат за политички настани. Се поставува прашањето: кои се луѓето кои го следат секој мој потег и дали ова се надоврзува со институционални инструкции и како безбедносните органи го оправдуваат нарушувањето на приватноста на еден министер при оставката на актуелната Влада. Ако некој е исплашен од фотелјата на власт и го кочи растот на Движењето БЕСА, тоа е проблем на тие што ја имаат оваа грижа, а не наш.

П.С. На фотографијата се луѓето кои ја направиле фотографијата. Посакувам службите да преземат соодветни мерки за тоа кои се луѓето кои ме придружуваат во секој потег и кои се причините за придружба на поранешен министер! вели Хоџа.