February 25, 2020 11:04
Магазин

Хокејаш ги собирал забите на мразот, ударот со пак за малку ќе му ја скршел вилицата

На хокеарскиот натпревар во НХЛ лигата помеѓу Вегас и Монтреал се случил непријатен настан. Играчот на Монтреал, Џоен Армиас, го погодил со пак в лице хокејашот на Вегас, Пол Статсни.

Embedded video

Тој му искршил неколку заби на Статсни, кој а мразот за да ги собере, а потоа го напуштил теренот со крпа на устата. Настанот се случил 1,24 минути пред крајот на продолжението на резултатот 4: 4.

Армиас веднаш му пришол и му се извинил на Статсни додека одел кон соблекувалната.