November 28, 2021 06:17
Македонија

Хелсиншки комитет со отворена канцеларија за пријави на повреда на избирачко право

Хелсиншкиот комитет за човекови права ги известува граѓаните дека во недела, 17 октомври 2021 година, канцеларијата на Комитетот ќе биде отворена во текот на целиот ден, со цел да им овозможи на граѓаните да пријават повреда на избирачкото право за време на локалните избори.

-Комитетот ги охрабрува сите граѓани кои сметаат дека нивното избирачко право е повредено да го пријават случајот во канцеларијата на Комитетот, која се наоѓа на ул. „Наум Наумовски Борче” бр. 83 во Скопје и преку телефонските броеви 02 3119 073 и 072 278 436. Покрај личното и телефонското пријавување овозможена е и пријава преку е-пошта на [email protected] Пријавите преку е-пошта треба да содржат кратко образложение за настанатата повреда, локација (изборна единица и број на гласачко место) и време на настанување на повредата на избирачкото право.Граѓаните можат да ги поднесат пријавите наведувајќи ги своите лични податоци или анонимно.Сите пријави до Комитетот ќе бидат дополнително истражени со цел да се верификува нивната веродостојност. Тајноста и неповредливоста на личните податоци се загарантирани од страна на Хелсиншкиот комитет и тие нема да бидат објавени без претходна дозвола од страна на граѓаните што ја пријавиле повредата, соопштија од Хелсиншкиот комитет.

AnimeKisa: BanG Dream! OVA anime episode Full online free at https://animekisa.in free anime

Kill la Kill Episode 24

AnimeFLV Watch anime online, English anime online HD

Website https://animetv.cc: Watch Mushi-Uta animetv Episode 12 hunter x hunter anime tv

AnimeHeaven: Ushinawareta Mirai wo Motomete: Ushinawareta Natsuyasumi wo Motomete anime episode Full online free at https://animeheaven.pro animeheaven unblocked