January 28, 2022 07:32
Спорт

ФФМ заедно со ФИФА и УЕФА почна со ревизија на Статутот

Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ), заедно со УЕФА и ФИФА денеска во Скопје го почнаа најавениот процес на разгледување и ревизија на Статутот на ФФМ согласно стратешкиот план на федерацијата и праксата на добро раководење. Работни групи во кои се вклучени претставници на ФФМ, УЕФА и ФИФА веќе работат на драфт верзија на Статутот на федерацијата базиран на законските прописи и регулативите на ФИФА и УЕФА.

Како што соопшти ФФМ, според претставниците на УЕФА и ФИФА, целта е да се дојде до решение кое ќе овозможи „посилен Статут – подобра организација”, а силна појдовна основа е актуелниот Статут на ФФМ, исто така базиран на законските прописи и регулативите на ФИФА и УЕФА.

– Согласно стратешкиот план на ФФМ, еден од носечките столбови, добро раководење го предвидува проектот за ревидирање на Стаутот и понатамошните активности во однос на реформи во регулативите на Фудбалската федерација на Македонија. Како што и планиравме, веднаш по завршување на квалификациските натпревари, заедно со нашите партнери ФИФА и УЕФА го започнавме процесот на ревизија на Статутот со однапред утврдени работни групи. Многу сме задоволни од овој работен состанок затоа што е дел од основниот столб, доброто раководење и од овој процес ќе произлезат голем дел на иницијативи и активности кои ќе се имплементираат согласно утврдената динамика. Остануваме посветени на поставените активности и однапред утврдените цели”, изјави генералниот секретар на ФФМ, Филип Поповски. 

free anime. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

AnimeFreak Death Note (Dub) Episode 35

AnimeFreak JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub) Episode 35

AnimeFreak Attack on Titan Episode 20

online anime AnimeFreak Attack on Titan Final Season (Dub)

AnimeFreak Naruto: Shippuden (Dub)