June 18, 2019 14:45
Скопје

Фрлени 40 тони сол ноќеска на улиците во Општина Аеродром

Зимската служба на Општина Аеродром синоќа и во текот на ноќта фрли околу 40 тони сол при расчистувањето на улиците од снежните наноси.

Се расчистуваа улиците под надлежност на Општината, почнувајќи од Горно и Долно Лисиче, во населбата Лисиче, кај поликлиниката „Јане Сандански“, околу трговскиот центар „Капитол“, „Три бисери“, „Скопјанка“, кај трговскиот центар „Бисер“ и во населбите Мичурин и Острово.

Општина Аеродром располага со две сопствени возила за зимско одржување. Исто така, дополнително се ангажирани и сезонските работници за расчистување на тротоарите, автобуските постојки, како и приодите до детските градинки.

Екипите и во текот на денот ќе ја следат состојбата и ќе реагираат согласно со условите на терен за да се обезбеди непречено движење на сите учесници во сообраќајот и поголема безбедност на граѓаните.

Службите на Општина Аеродром и во саботата, кога почнаа снежните врнежи, веднаш излегоа на терен и интензивно работеа на расчистување на снегот од улиците и пешачките патеки во Горно и Долно Лисиче, населбата Лисиче, како и улиците „Тодор Чангов“ и „Ѓорѓи Капчев“, каде што беа фрлени околу 10 тони сол.

Општина Аеродром апелира до граѓаните да го расчистат снегот пред своите дворови и влезовите на станбените згради, што е нивна законска обврска, со што ќе се овозможи проодност и непречен пристап до објектите.

Нови вести

Општина Гази Баба: Просторот околу јамата во Хиподром е обезбеден со заштитна ограда

zane

Реакција од град Скопје на денешниот протест на Здружението на компании од Визбегово

Igor

Четирикратно зголемен бројот на мандатни казни изречени од комуналните редари на град Скопје

zane