August 3, 2020 14:35
Свет

Франција ќе прими 400 мигранти од Грција

Франција следните месеци ќе прими 400 мигранти, кои поднеле барање за азил во Грција, изјави францускиот амбасадор во Атина, пренесе АНА.

„Сакаме да ѝ помогнеме на Грција, која се соочува со зголемен прилив на мигранти во последните месеци“ изјави амбасадорот Патрик Мезонав.

Грција изминатава година повторно стана прва земја во ЕУ, во која доаѓаат мигранти.