April 11, 2021 10:51
Свет

Франција и Германија ги засилуваат граничните контроли

Франција денес објави нови ограничувања за областа во близина на заедничката граница со Германија за да се спречи ширењето на нови видови на коронавируси.

Прекуграничните работници, кои досега беа изземени од мерките, ќе мора да покажат негативен тест за ПЦР доколку патуваат од други причини, освен од работа, изјавија францускиот министер за надворешни работи и министерот за здравство.

„Работата од дома во областа ќе се интензивира“, изјавија министрите, откако оваа недела Франција и Германија објавија дека бараат начини да спречат затворање на заедничката граница.

„Заедничките патроли на француската и германската полиција може да бидат засилени“, рекоа министрите, додавајќи дека Франција ја забрзува програмата за вакцинација во регионот и го зголемува бројот на тестови.

Watch Yashahime: Princess Half-Demon Episode 15 at AnimeHeaven animeheaven one piece

Watch Hunter x Hunter Episode 97 at website https://crunchyrollfree.com crunchyroll free trial