February 2, 2023 22:29
Скопје

(ФОТО) Скопје – град на сообраќајна некултура

Блокирани сообраќајни ленти и крстосници, паркирани автомобили на тротоари и зелени површини, неправилни престројувања и неприлагодена брзина на возење, ова е секојдневието во главниот град.

Зголемената миграција, големиот број на домашни и странски туристи, придонесува за зголемен сообраќаен метеж, но тој е уште поголем и поради сообраќајната некултура на возачите, но и на велосипедистите и пешаците.

Иако полицијата постојано санкционира несовесни учесници во сообраќајот, сепак и тоа слабо влијае врз културата на скопјани и посетителите од другите градови.

Поврзани вести

Улици затворени кај Кале – МВР подготвена во целост да го сочува мирот и стабилноста на државата и граѓаните (Фото)

admin

Греењето во Скопје ќе биде исто за сите- од 6 до 22 часот и внатрешна температура меѓу 20 и 21 степен

Valentina

Компјутери од Владата за училишта, Арсовска ги дели како донација од Град Скопје

admin