December 1, 2020 00:51
Хроника

(Фото) Се апси и во Скопје во врска со запленетите 100 кг марихуана во Охрид

Вечерва во Скопје се вршат претреси на повеќе локации и се приведуваат лица поврзани со меѓународната организирана криминална група, а во врска со заплената на 100 кила марихуана денеска во Охрид, дознава Медиа.мк .

Медиа.мк дознава дека Одделот за криминалистичка полиција при БЈБ на МВР заплени 114 пакети високо квалитетна марихуана спремна за продажба. Лицето во Охрид е приведено при примопредавањето на дрогата. Се работи за криминална група од Македонија, Албанија и Турција. Оваа група подолг период била предмет на оперативна обработка.