December 12, 2019 03:12
Македонија

(Фото-Видео): Лелеци, мртви тела под урнатините, смачкани возила денес во Драч

Лелеци, мртви тела под урнатините, смачкани возила. Ова е сликата која ја затекна 24 инфо на лице место вчера во Албанија. Ситуацијата е страотна, секој моли за помош и бара некој близок. Под урнатините има и жени и деца.

Нашата екипа на терен пристигна заедно со екипата од Дирекцијата за заштита и спасување. Веднаш по пристигнувањето членовите на Дирекцијата добија задача да почнат со расчистување на урнатините и да бараат машко лице под нив. Работеа цела ноќ, но предоцна. Мажот беше извлечен но мртов.

-Кога пристигнаавме на местото веднаш од локалните власти добивме задача да пронајдеме машко лице под урнатините . Акцијата заврши во 6 утрово, го извлековме мажот но веќе им подлегнал на повредите. Сега сме на друга локација, бараме други лица кои се под урнатините- велат од Дирекцијата за заштита и спасување за 24 инфо.

Нови вести

Бугарската Академија на Науките: Не постои македонски јазик

Igor

Героски: Tочно е, сите ќе ги „пукам“, ама „бомби“ ниту сум „пукал“, ниту ќе „пукам“!

Igor

Мајо: Италија ги поддржува Албанија и Северна Македонија на европскиот пат

Filip