Мајката на познатата манекенка Ирина Шајк, Олга(60), се почесто е во друштво на својата ќерќа.

Папараците често ги фотографираат, а од приложеното може да се види дека Ирина ја наследила типичната руска убавина од мајка си.

Ирина е многу приврзана кон мама Олга која ги одгледала со нејзината сестра во сиромаштија.

Таа беше наставничка по музика, а нејзиниот сопруг рудар кој починал кога Ирина имаше само 14 години.

Сепак, нивната среќа се насмевна кога Ирина ја забележа агент од модна агенција и оттгаш животот им се приомени.