June 28, 2022 23:31
Свет

Финска официјално аплицира за членство во НАТО

Претседателот на Финска, Саули Нинисто изјави дека Хелсинки формално поднесува барање за членство во НАТО.

Тој додаде дека тоа ќе ја максимизира безбедноста на земјата.

Додека финската премиерка Сана Марин истакна дека се надева оти Парламентот ќе ја одобри одлуката.

Одлуката на Парламентот во овој случај повеќе ќе биде формалност.

https://tai.go88.is/

sunwin đổi thưởng sunwin download play sunwin