January 29, 2022 07:45
Македонија

Филозофскиот факултет – Скопје ќе додели награди по повод 100 години од основањето

На Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” денеска ќе се одржи свеченост по повод доделување на јубилејната награда 100 години од основање на Факултетот.

Наградата се доделува на поединци, органи, организации и институции кои дале придонес за развојот и унапредувањето на Филозофскиот факултет, како и на организации со кои факултетот има остварено успешна и исклучителна соработка. Наградата се доделува и на професори постхумно и пензионирани професори, основоположници на институтите на факултетот.

Поздравни обраќања на свеченоста ќе имаат деканот на Филозофскиот факултет во Скопје, Ратко Дуев, претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, Наталија Јовановиќ, декан на Филозофскиот факултет во Ниш и претседател на Заедницата на Филозофски и Филолошки факултети на Југоисточна Европа и проф. д-р. Јасмин Ахиќ, декан на Факултет за криминалистика, криминологија и сигурносни студии од Сараево, по што ќе бидат врачени наградите.

Поради пандемијата на коронавирусот планираната свеченост не се одржа минатата година, кога Филозофскиот факултет – Скопје прослави 100 години од своето основање.

free anime. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom Episode 10

Your Lie in April Episode 19

watch anime Attack on Titan Season 2

Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation

ANIMEFLIX High School DxD Episode 6