November 23, 2020 09:22
Македонија

Филипче: ПМ10 честичките овозможуваат поголема трансмисија на вирусот, затоа е мерката задолжително носење на маска

Филипче: ПМ10 честичките овозможуваат поголема трансмисија на вирусот, во таа насока е и мерката задолжително носење на маска

Точно е дека има публикации кои укажуваат на тоа дека ПМ10 честичките овозможуваат поголема трансмисија на вирусот и во таа смисла е препораката, вчера донесена со измената на Законот, за задолжително носење на маски на отворено насекаде, прво затоа што е важно секој да го штити своето здравје, да се штити од настинки бидејќи многу ни се важни болничките капацитети и секако да се штити од загаден воздух“, посочи Филипче.