January 18, 2021 17:10
Македонија

Филипче: Нема специфичен лек за ковид 19

Матичните лекари лекуаат според клинишката слика бидејќи нема специфична терапија- вели Филипче.

-Матичните лекари имаат насоки за лекување, препишуваат терапии и ако се влоши состојбата се упатуваат на болничко лекување, вели Филипче.