January 21, 2021 10:05
Македонија

Филипче и за ивермектинот излажа, го нема во доволни количини

Уште еден пропуст во низата на Венко Филипче во процесот на лечење на граѓаните со корона.

Единствениот лек, влезен во светски протоколи дека помага во лекувањето на пацинетите, Ивермектин навидум стигнат во државава, ама реално го нема.

Граѓаните цел ден трчаат по матичните да им го препишат, а матичните велат немам никакви насоки од министертвото за здравство.

Знае ли Филипче дека се е многу едноставно.

Прво, требаше да го набави на време.

Второ, требаше да им даде насоки на матичните и на специјалистите за издавање на рецепти.

Но, наместо следење на светските протоколи за лечење корона, Филипче се држи до логиката која функционира во локален маркет или „прв дојден, прв услужен“.

Филипче треба и мора да знае дека станува збор за здравје и живот на граѓаните. Затоа треба да ги следи светстките протоколи за лекување на болните од КОВИД-19.

Watch Violet Evergarden Movie Episode Preview (https://animeplanet.cc/m/pAj1/ep-1) at AnimePlanet arifureta anime planet

Watch That Time I Got Reincarnated as a Slime: Tales - Veldora's Journal (Dub) Episode Full at ANIMEFLIX sites like animeflix