October 21, 2020 19:56
Македонија

Филипче: Засега нема потреба од карантини

По периодот на зголемување на новоинфицираните лица со коронавирусот, состојбата полека се стабилизира. Статистичките бројки повторно се околу 10 отсто инцицирани од вкупниот број направени тестови.

Поради ова засега нема потреба од воведување на карантин, особено не на целата територија на државата или воведување на некакви дополнителни рестриктивни мерки, вели министерот Венко Филипе.

Тој воедно изјави дека простор за паника нема, а доколку има некакви мерки, тоа би биле некакви благи рестриктивни мерки во општините и регионите каде би имало зголемување на бројот.