January 23, 2021 06:10
Македонија

Феудалецот Заев со концесии на 30 години ги обезбеди Тотал инжинеринг и Еленица, фирмите на бате Вице

Интегрален текст од прес конференција на Наум Стоилковски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ

„Зоран Заев долгорочно присвојува државни богатства, а надлежните и најповиканите за спречување на таквата корупција спијат. Феудалецот Зоран Заев и неговите министри изгласаа македонски суровини и минерали, државни ресурси, да му ги отстапат на братот на Зоран Заев, на бате Вице, на дури 30 години. Министрите гласале за да му удоволат на феудалецот, оној кој што ги поставил таму, па бате Вице и бате Трајче 30 години ќе владеат со македонските рудни богатства.

Владата ТАЈНО, на 6 октомври доделила 30годишна концесија за експлоатација на руда на Еленица, фирма на Заеви, каде и Зоран Заев бил дел од УО. Информацијата одеднаш се појавува во Службен весник. И ова не е прва семејна фирма на феудалецот Заев која што добива 30 годишна концесија од владата. На ист начин, тајно, владата на феудалецот Заев доделила 30 годишна концесија за руда и минерални суровини за Тотал инженеринг, фирма на бате Вице. И на ист начин, пред две години, одлуката во јавноста  се објавува само во Сл.весник.

Феудалецот Зоран Заев долгорочно става рака врз ресурсите, врз македонското државно богатство додека е во мандат. Од позиција премиер присвојува државни добра, суровини и минерали за себе, за бате Вице за период од 30 години. Феудалецот Заев со концесии на 30 години ги обезбеди Тотал инжинеринг, Еленица, фирмите на бате Вице. Зоран Заев додека е во мандат очигледно има намера да ги приграби државните ресурси и да ги подели на своите компании.

ДКСК има чиста позиција. ДКСК е ДОЛЖНА согласно надлежностите што и ги дава законот, имаат ОБВРСКА да констатира располагање на државни добра за приватни цели. Одлука за оваа долгорочни концесија не е ништо друго туку чиста корупција произлезена од судир на интереси. ДКСК не смее да се крие зад формалности.

Се работи за користење привилегии за ставање рака врз државни богатства во посед на државата. Доделување концесија за семејни компании, за брат, за братучеди, е врв на корупција- крвно сродство од прв степен. Има дејствие, постои договор за концесија, има лична полза значи има корупција. Во одлуката има чисто користољубие. Антикорупциска вие сте на потег.

That Time I Got Reincarnated as a Slime (https://animeplanet.cc/m/GP3k) Episode 24 at website https://animeplanet.cc one punch man 2 anime planet

Watch The Irregular at Magic High School: Visitor Arc (Dub) Episode 9 at website https://animeheaven.pro. See more animeheaven attack on titan