Магазин

Фестивал на младо вино во Кавадарци

Фестивал на младо вино се одржа денеска во Кавадарци, на отворено во кругот на винаријата „Тиквеш”.

Водителот Сашко Коцев потсети дека манифестацијата се одржува по 12. пат, по паузата минатата година поради ограничувањата предизвикани од пандемијата. На настанот се дегустираат вината од последната берба за да се оцени нивниот квалитет и потенцијал. Со  тоа, како што нагласи, се создава значајна винска традиција и се зајакнува винската култура во земјата.

Претседателот на Управниот одбор на Тиквеш, Светозар Јаневски рече дека на овој фестивал се прославува во чест на виното и се согледуваат резултатите од последната гроздоберска сезона. Тој нагласи дека виното е наш амбасадор во повеќе од 35 земји на сите континенти. Јаневски се осврна и на квалитетот на виното и бројните награди.

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

AnimeDao DARLING in the FRANXX (Dub)

AnimeDao Attack on Titan (Dub)

AnimeDao Fairy Tail

dubbed anime Jimihen!!: Jimiko wo Kaechau Jun Isei Kouyuu!!

Kiss x Sis (TV)