February 27, 2021 13:16
Свет

Фајзер ја тестира својата вакцина за можна употреба кај деца

Фајзер заврши со пријавување на деца на возраст од 12 до 15 години за студија за тестирање на вакцината против Ковид-19, со оглед на тоа што американскиот производител на лекови сака да ја прошири употребата на вакцината меѓу различни возрасни групи.

Студијата, која е направена во октомври, опфаќа повеќе од 2.000 учесници, се вели во соопштението на „Фајзер”.

Вакцините на Фајзер и Модерна, кои се користат во САД, сè уште не се достапни за употреба кај деца поради недоволни податоци од истражување. Имено, децата ретко имаат сериозни симптоми на Ковид-19, но сепак можат да го шират вирусот.

Минатиот месец, Модерна исто така почна студија за тестирање на вакцината кај адолесценти на возраст од 12 до 18 години.

How Not to Summon a Demon Lord Ω Episode Preview at AnimeFreak sites like animefreak

Watch Armor Shop for Ladies and Gentlemen II Episode 1 at website https://animeplanet.cc gleipnir anime planet