February 24, 2019 04:51
Економија

УЈП ја објави новата листа на должници

Управата за јавни приходи ја објави Листата на должници бр. 02/2019 за долгови доспеани до 31.10.2018 и неплатени до 31.1.2019 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност и повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници се објавува на веб-страницата на Управата за јавни приходи во согласност со членот 9 од Законот за даночна постапка.

Related posts

Просечната плата во Германија од 3 до 4 илјади евра

Filip

КСС на протестот во Прилеп: Повисоки плати, К-15 и стоп за партиски вработувања

Igor

Бектеши: Издвоени 53 милиони денари за Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво

Igor