Македонија

Уште 200 македонски граѓани се ревакцинираа во Врање

Уште двесте граѓани од С. Македонија ја добија втората доза од една од четирите вакцини на местото за вакцинација во Спортската сала во Врање, во рамките на соработката меѓу двете земји.

Д-р Љиљана Антиќ, в.д. директор на Здравствениот дом во Врање изјавила дека повеќето од вакцинираните се здравствени работници, новинари, но и граѓани.
Како дел од прекуграничната соработка за солидарност меѓу двете земји, повеќе од илјада граѓани Македонија, претежно од Скопје и Куманово, досега ја добија првата и втората доза на вакцината на вакциналните пунктови во Врање.

Во меѓувреме, билборд со порака за благодарност од С, Македонија се појави во центарот на градот пред зградата на општинското собрание на Врање.

4Anime persona 4 the animation english: Watch My Hero Academia 2 Episode 4 (https://4anime.biz/m/dkR5/ep-4)

AnimeTV anime tv attack on titan: Dragon Ball Super (Dub) Episode 131