March 2, 2021 17:47
Скопје

Училиштата во Карпош подготвени за почеток на второто полугодие

Од денеска, комбинираната настава продолжува во сите десет основни училишта во Карпош. Во пресрет на почетокот на вториот дел од учебната годината, локалната самоуправа преку Одделението за образовние ги презема потребните активности за продолжување на наставата, без поголеми проблеми.

Во текот на вчерашниот ден се одржа онлајн работна средба меѓу раководителката на Одделението за образование, Емилија Арсовска и директорките на сите основни училишта.

На средбата се разговараше за постигнатиот успех на учениците во првото полугодие, буџетската програма за активности на Општина Карпош од областа на образованието за 2021 година (линк: https://bit.ly/2Ngee20 ), како и за зголемените хигиенски активности во образовните установи за заштита на учениците и кадарот од КОВИД – 19.

Во следните денови училиштата ќе одржат и родителски онлајн средби, со цел да се соопшти успехот на учениците, како и да се разговара за тоа што ги очекува сите вклучени чинители во процесот на учење во второто полугодие.

Општина Карпош на сите ученици, наставници, административно – технички кадар и родители им посакува успешен почеток на второто полугодие од учебната 2020/2021 година.

Општина Карпош продолжува да биде поддршка на сите десет основни училишта и да придонесува во креирање на подобри услови за следење на наставата.

Fog Hill of Five Elements (https://gogoanime.be/m/DDNN) Episode 3 at website https://gogoanime.be. See more gogoanime tv kissanime

Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? (Dub) Episode 13 at ANIMEFLIX spirited away animeflix