October 17, 2021 10:30
Скопје

Училиштата во Илинден добија брзи тестови за утврдување на Ковид 19

                        

Градоначалникот   на   општина   Илинден   Жика   Стојановски им донираше брзи тестови за утврдување на Ковид-19 на трите основни училишта и средното општинско стручно  училиште   „Илинден”.  Се работи за тестови кои овозможуваат брза детекција на присуство на корона вирусот.

Со донацијата на тестовите за брза детекција се   овозможува ефикасно спречување на ширење на инфекцијата во училиштата, каде што наставата се одвива со физичко присуство на учениците.

Континуираното следење на состојбата со Ковид-19 и брзото дијагностицирање во училиштата,  е од голема   важност,   со   цел   преземање   на   навремени   и   соодветни   мерки   за спречување на   ширење   на   заразата   меѓу   учениците   и   вработените   во училиштата.

Да бидеме одговорни, да носиме маски, да одржуваме дистанца   и   редовно   одржување   на хигиената.

 

AnimeDao Watch anime online, English anime online HD

https://animekisa.in animekisa

Now and Then, Here and There (https://animeflix.nl/m/EM6) Episode 13

Website https://animeflv.uk: Watch A Bridge to the Starry Skies animeflv Episode 12 watch anime

Getpocket: https://getpocket.com/@gogoanimebe

Forum dzpknews: https://forum.dzpknews.com/space-uid-399305.html