March 30, 2020 18:17
Скопје

Училишните бифеа нема да плаќааат закупнина

Таткото на Скопје, Петре Шилегов повлече потег со кој ќе ја помогне локалната бизнис заедница.Училишните бифеа нема да плаќаат закупнина поради неработењето на образовните установи.

Денес дадов насоки до директорите на средните училишта, за времетраењето на вонредната состојба, училиштата да не наплаќаат закупнина на сите правни субјекти кои користат простор во училиштата.

Тоа ги опфаќа сите дејности. Од изнајмување на спортските сали, сендвичари, училници и сл.

Да ја помогнеме локалната бизнис заедница.-објави на својот Фејсбук профил, градоначалникот Петре Шилегов.