October 15, 2019 11:13
Македонија

Утре е неработен ден за Бошњаците

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците, 28 септември 2019 година (сабота), Меѓународниот ден на Бошњаците е неработен ден за граѓаните припадници на бошњачката заедница во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на бошњачката заедница им го честита Меѓународниот ден на Бошњаците.

Нови вести

Амели де Моншалан: Франција смета дека процесот на преговори треба се реформира

Valentina

Црвен крст: Кампања по повод Денот на гладта (16-22 Октомври)

Valentina

Пендаровски за Die Presse: Дајте ѝ шанса на Северна Македонија

Valentina