Македонија

Утврдени измените на Законот за авторското право и сродните права

Владата го утврди текстот на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за авторското право и сродните права.

Целта на предложениот закон е пропишување на нормативна основа за воспоставување на ефикасен модел за функционирање на системот на колективното управување со авторското право и сродните права усогласен со Директивата 2014/26/EC на Европската Унија за колективно управување со авторското право и сродните права и мулти-територијално лиценцирање на музички дела за користење преку интернет, во делот на колективното управување.

Со измените и дополнувањата, меѓу другото, уште се врши усогласување со Директивата 2011/77 на ЕУ и со Директивата 2006/116/ЕУ за времетраењето на заштитата на авторското право и сродните права, во однос на заштитата на коавторите на музички дела со текст, како и на времетраењето на заштитата на изведувачите и фонограмските продуценти на снимени музички изведби, односно фонограми од 50 на 70 години.

free anime online. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

AnimeFreak The Daily Life of the Immortal King [Chinese Dub]

english anime AnimeFreak How NOT to Summon a Demon Lord Ω

AnimeFreak JUJUTSU KAISEN Episode 18

One-Punch Man

One-Punch Man Episode 11

tải go88