August 15, 2020 09:58
Магазин

Украдени 20 тони чоколадо „Милка“

Надлежните во Австрија бараат измамник кој успеал од една фабрика за чоколада да однесе 20 тони чоколодо „Милка“. Камионот полн со чоколадо  кој требал да пристигне во Белгија не  стигнал на предвидената локација, информира австриската полиција.
Фабриката и дала задача на една австриска компанија да ги проследи своите продукти „Милка“ до Белгија, но договорот на превозникот бил проследен до унгарска карго-фирма, која што ангажирала чешки изведувач.
Камионот и возачот исчезнале, а полицијата откри дека регистрацијата на камионот е украдена, како и дека возачот не бил вработен во чешката компанија.