January 29, 2023 13:10
Свет

Убиен чеченски блогер во Шведска, голем критичар на Кадиров

Познатиот чеченски антирежимски блогер Тумсо Абдурахманов е убиен во Шведска, потврди чеченското опозициско движење 1ADAT.

Според извештаите, Абдурахманов бил убиен од група луѓе. За ова убиство е покрената истрага, пренесува „Некста“.

Абдурахманов беше жесток критичар на чеченскиот лидер Рамзан Кадиров, живееше во Шведска и претходно беше цел на неуспешен обид за атентат.