January 26, 2021 07:15
Балкан

Турција продолжува со спорните активности во источен Медитеран

Турција потврди дека ќе продолжи со сеизмолошки истражувања до 4 ноември, каде го испрати својот брод „Орук Реис” во спорните води на источен Медитеран, што дополнително ги интензивира тензиите во тој регион.

Грција и Турција, обете членки на НАТО, не успеваат да го надминат спорот околу правото на експлоатација на фосилни горива воисточен Медитеран.

По неодамнешниот самит на ЕУ свикан на барање на Кипар, беше објавено дека ЕУ ќе ја казни Турција ако продолжи да спроведува провокативни операции во регионот за кои право имаат и Грција и Кипар.

Watch Redo of Healer Episode 1 at AnimeHeaven animeheaveneu

Watch That Time I Got Reincarnated as a Slime OAD (Dub) Episode 1 (https://gogoanime.be/m/RzYP/ep-1) at website https://gogoanime.be gogoanime 9