August 15, 2022 17:56
Спорт

Турција и Алжир лидери со по шест злата на МИ

По четири изминати дена на Медитеранските игри во Оран, домаќинот Алжир и Турција се лидери на листата медалисти со по шест освоени најсјајни одличја.

Златни медали имаат освоено уште и Египет, Грција, Италија, Србија, Хрватска и Словенија.

Пласман во Топ 10 медалисти на Медитеранските игри:

1. Алжир       6+4+0 (злато-сребро-бронза) (вкупно10)
2. Турција      6+0+5 (11)
3. Египет       3+4+5 (12)
4. Грција        2+0+2 (4)
5. Италија     1+6+5 (12)
6. Србија       1+1+1 (3)
7. Хрватска   1+0+3 (4)
8. Словенија 1+0+0 (1)
9. Франција   0+2+3 (5)
10. Шпанија   0+1+2 (3)

Од македонските спортисти, досега борачот Магомедгаджи Нуров обезбеди најмалку сребрен медал.

tải sunwin

sunwin

tải sunwin apk

tải sunwin

sunwin