September 25, 2021 04:48
Македонија

Турската Амбасада обезбеди бесплатни здравствени прегледи во западниот дел на Македонија

Амбасадата на Турција во Скопје обезбеди бесплатни здравствени прегледи во одредени подрачја во западниот дел на Северна Македонија наменета за стари лица, деца и жени што живеат во рурални подрачја и немаат пристап до здравствена нега.

Во соопштението објавено на фејсбук-страницата на Амбасадата на Турција во Скопје се наведува дека организацијата е реализирана заедно со болницата „Санте плус“, која, според соопштението, е турска инвестиција во областа на здравството во Северна Македонија.

Се наведува дека здравствените прегледи се реализирани во Центар Жупа и во селото Броштица, во западниот дел на земјата.

„Упатуваме благодарност до управителите и здравствените работници на болницата кои го реализираа овој проект за општествена одговорност за кој имаше голема заинтересираност“, се истакнува во соопштението на турската Амбасада во Скопје.

Меѓу другото, во соопштението на болницата „Санте плус“ се вели дека во кампањата биле вклучени 3 амбулантни возила, додека за над 100 лица се обезбедени различни здравствени услуги, како ЕКГ, гинеколошки прегледи, скрининг со ултразвук, педијатриски прегледи и анализи на крвната слика.

Website https://animebee.to: Watch Sprite: Between Two Worlds (Dub) animebee Episode 2 free anime online

AnimeDao: Tenamonya Voyagers anime episode 4 online free at https://animedao.nl animedao kissanime tv

Website https://4anime.biz: Watch Ghost in the Shell: Arise - Border 3: Ghost Tears (Dub) 4anime Episode Full 4anime one piece

Website https://animetv.cc: Watch The Ones Within animetv Episode 12 anime tv all free for you

Sgm controlminero: http://sgm.controlminero.gob.ec/web/dichvuseo/home/-/blogs/animeflix?_33

Animeflixnl wordpress: https://animeflixnl.wordpress.com/